İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, ABD ile varılan mutabakatı ‘gurur verici bir belge’ olarak tanımladı ve önemine dikkat çekti.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ve İran arasında sağlanan mutabakata ilişkin sanal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, mutabakat zaptının İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi üyelerinin büyük çoğunluğundan destek aldığını duyurdu. Belgenin, ülkesi için “gurur verici bir belge” olarak değerlendirilebileceğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, mutabakatın tüm hükümlerinin doğru şekilde uygulanması halinde büyük faydalar sağlayacağını belirtti. Yoğun görüşmeler sonucunda şekillenen bu anlaşmanın, savaşın durdurulması ve müzakerelerin başlaması noktasında önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Pezeşkiyan, İran Meclis ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi başta olmak üzere, mutabakat sürecinde emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti. Ancak nihai anlaşmanın henüz tam olarak şekillenmediğini de sözlerine ekledi.
Reklam & İşbiliği: [email protected]