SON GELİŞME
--:--:--

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı: Nisan Ayında Yaklaşık 4,8 Milyar TL Aylık Ödemesi Yapılacak

Yaşlı ve engelli aylıkları için büyük bir adım atıldı. Bakan Göktaş’ın açıklamalarına göre Nisan ayında toplam 4,8 milyar TL tutarında aylık ödemesi yapılacak. Aylıklar Hak Sahiplerinin Hesaplarına Yatırılacak Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylıklarının yaklaşık 2,6 milyar TL, engelli aylıklarının ise yaklaşık 2,2 milyar TL tutarında olduğunu belirtti. Bu aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Açıkladı: Nisan Ayında Yaklaşık 4,8 Milyar TL Aylık Ödemesi Yapılacak

Yaşlı ve engelli aylıkları için büyük bir adım atıldı. Bakan Göktaş’ın açıklamalarına göre Nisan ayında toplam 4,8 milyar TL tutarında aylık ödemesi yapılacak.

Aylıklar Hak Sahiplerinin Hesaplarına Yatırılacak

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylıklarının yaklaşık 2,6 milyar TL, engelli aylıklarının ise yaklaşık 2,2 milyar TL tutarında olduğunu belirtti. Bu aylıkların hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

Sosyal Yardım Programları Güçlendiriliyor

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurguladı. Ayrıca, bu vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar geniş bir yelpazede destek verdiklerini belirtti.

Bakan Göktaş: “Engelli ve yaşlı vatandaşların bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için her alanda yanındayız. Bu kapsamda Nisan ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz.”

Yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik yapılan bu aylık ödemeleri, sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak toplumun her kesimine adaletli ve eşit hizmet sunma çabasının bir parçası olarak görülüyor. Bakan Göktaş’ın açıklamaları, sosyal yardımların devlet politikaları arasında önemli bir yer tuttuğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Bu ödemelerin, maddi destek sağlamanın yanı sıra engelli ve yaşlı vatandaşların toplumda daha aktif ve bağımsız bir şekilde yer almalarına da katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Benzer Haberler
“350 bin” sosyal medyada gündem oldu
“350 bin” sosyal medyada gündem oldu
TÜİK, Şubat Ayı Tüketici Güven Endeksi Verilerini Açıkladı
TÜİK, Şubat Ayı Tüketici Güven Endeksi Verilerini Açıkladı
TÜİK Şubat Ayı Tüketici Güven Endeksi Arttı
TÜİK Şubat Ayı Tüketici Güven Endeksi Arttı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Market Fiyatlarını Şeffaf Hale Getiriyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Market Fiyatlarını Şeffaf Hale Getiriyor
Bakan Uraloğlu, Hava Trafik Kontrolünü Dijital Hale Getiren Yerli Sistemi Açıkladı
Bakan Uraloğlu, Hava Trafik Kontrolünü Dijital Hale Getiren Yerli Sistemi Açıkladı
Zehirli Balon Balıklarının Akdeniz’de Artışı
Zehirli Balon Balıklarının Akdeniz’de Artışı
Haberin Doğru Adresi
Haberci Gündemi

Reklam & İşbiliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERCİ GÜNDEMİ 'nde saklıdır.