SON GELİŞME
--:--:--

Papa 14. Leo’nun Türkiye Ziyareti

Papa 14. Leo, 4 günlük resmi dış gezisi kapsamında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunduktan sonra, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer, Papa 14. Leo’yu yolcu etti. Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 14.55’te Atatürk Havalimanı’ndan havalandı. Papa 14….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Papa 14. Leo’nun Türkiye Ziyareti

Papa 14. Leo, 4 günlük resmi dış gezisi kapsamında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunduktan sonra, Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Davut Gül ve diğer yetkililer, Papa 14. Leo’yu yolcu etti. Papa ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak, saat 14.55’te Atatürk Havalimanı’ndan havalandı.

Papa 14. Leo’nun Türkiye Ziyareti Detayları

Papa 14. Leo’nun Türkiye ziyareti sırasında önemli temaslar gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerde bulunan Papa, Millet Kütüphanesi’ndeki Cihannüma Salonu’nda davetlilere hitap etti. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’na ziyarette bulunan Papa, Başkan Safi Arpaguş ile görüşme gerçekleştirdi.

İstanbul’da ise Papa 14. Leo, Saint Esprit Katolik Kilisesi’nde piskoposlar, rahipler ve ruhani görevlilerle bir araya geldi. Daha sonra helikopterle Bursa’nın İznik ilçesine geçen Papa, Birinci İznik Konsili’nin 1700. yıl dönümüne ilişkin Hristiyan mezhepleri arasındaki ayine katıldı.

Aynı zamanda Sultanahmet Camii’ni ziyaret eden Papa, Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’ni ziyaret ederek yerel kilise liderleriyle toplantı yapma fırsatı buldu. Aya Yorgi Kilisesi ve Fener Rum Patrikhanesi’nde Fener Rum Patriği Bartholomeos ile buluşan Papa, ortak bir bildiri imzaladı. Son olarak Volkswagen Arena’da ayin düzenleyen Papa, Ermeni Apostolik Katedrali’ni ziyaret ederek dua etti.

Benzer Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Milli Aile Haftası” paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Milli Aile Haftası” paylaşımı
Türkiye ve 14 ülkeden Somaliland’in Kudüs’te ‘büyükelçilik’ açma adımına kınama
Türkiye ve 14 ülkeden Somaliland’in Kudüs’te ‘büyükelçilik’ açma adımına kınama
Kılıçdaroğlu: CHP’yi kuruluşundaki kodlara yeniden kavuşturacağız
Kılıçdaroğlu: CHP’yi kuruluşundaki kodlara yeniden kavuşturacağız
Emine Erdoğan’dan “Bir Sofrada Miras” programına ilişkin paylaşım
Emine Erdoğan’dan “Bir Sofrada Miras” programına ilişkin paylaşım
Eski Futbolcu Ümit Karan hakkında iddianame hazırlandı: 12,5 yıl hapis istemi
Eski Futbolcu Ümit Karan hakkında iddianame hazırlandı: 12,5 yıl hapis istemi
Emine Erdoğan: 19 Mayıs büyük mücadelenin adıdır
Emine Erdoğan: 19 Mayıs büyük mücadelenin adıdır
Haberin Doğru Adresi
Haberci Gündemi

Reklam & İşbiliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERCİ GÜNDEMİ 'nde saklıdır.