Türk Tarih Kurumu, Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yılı Anısına Nadide Fotoğrafları Kamuoyuna Açıyor

Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihin araştırılması ve dünyaya duyurulması vizyonunu hatırlatarak, kurumun bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
2 Bin Belge ve Fotoğraf Erişime Açılıyor
Özgen, Halil Ethem Eldem, Dericizade Faruk Küçük, Osman Ferit Sağlam gibi önemli koleksiyonları barındıran arşivlerinden, Ankara’nın başkent oluşunun 101’inci yılı anısına 2 bin belge ve fotoğrafı kamuoyunun erişimine açacaklarını duyurdu.
Özel Fotoğraflar Online Olarak Yayınlanacak
Özgen, açılacak fotoğraflar arasında Ankara’nın 1920-1940 yıllarına ait genel görünümünü, kültürel ve fiziki mirasını yansıtan nadide fotoğrafların yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’daki çeşitli mekanlardaki fotoğraflarının da bulunduğunu belirtti.
“Bu fotoğraflar, başkentin 101. yılı anısına tüm halkımızın hizmetine çevrim içi olarak açılacak. İçerisinde kamuoyunun ilk defa göreceği fotoğraflar da bulunmaktadır.”
Çeşitli Koleksiyonlar Kamuoyuyla Paylaşılıyor
Özgen, arşivlerinde bulunan çeşitli koleksiyonları zaman zaman özel günlerde kamuoyuyla paylaştıklarını ve bu kez de nadide fotoğrafları halkın erişimine açacaklarını vurguladı.
Türk Tarih Kurumu’nun internet sayfasından 13 Ekim Pazar günü itibarıyla fotoğraflara ulaşılabilecek.