SON GELİŞME
--:--:--

CDC: ABD’de Dang Humması Vakalarında Artış Riski Görülüyor

CDC’den Uyarı: Doktorlara Dang Humması İçin Teyakkuzda Olun CDC’den yapılan yazılı açıklamada, ABD’de dang humması vakalarının artması riskinin olduğu belirtildi. Açıklamada, ABD’deki doktorların bu hastalığa karşı teyakkuzda olmaları uyarısı yapıldı. Tüm ülkelerde dang humması vakalarının arttığı kaydedilen açıklamada, 1 Ocak – 24 Haziran’da ABD’ye seyahat edenler arasında 745 dang humması vakası tespit edildiği ifade edildi….

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
CDC: ABD’de Dang Humması Vakalarında Artış Riski Görülüyor

CDC’den Uyarı: Doktorlara Dang Humması İçin Teyakkuzda Olun

CDC’den yapılan yazılı açıklamada, ABD’de dang humması vakalarının artması riskinin olduğu belirtildi. Açıklamada, ABD’deki doktorların bu hastalığa karşı teyakkuzda olmaları uyarısı yapıldı. Tüm ülkelerde dang humması vakalarının arttığı kaydedilen açıklamada, 1 Ocak – 24 Haziran’da ABD’ye seyahat edenler arasında 745 dang humması vakası tespit edildiği ifade edildi.

Amerika Kıtasında 9,7 Milyondan Fazla Dang Humması Vakası Bildirildi

Açıklamada, Amerika kıtasında 1 Ocak – 24 Haziran’da 9,7 milyondan fazla dang humması vakası bildirildiği, bunun 2023 yılının tamamında bildirilen vaka sayısının iki katı olduğu vurgulandı. Doktorlara, hastalığın belirtileri görülmeden önceki 14 günde dang hummasının sık görüldüğü bölgelerde bulunmuş olan ve ateşi olan kişilerde dang humması şüphesini artırma çağrısı yapılan açıklamada, bu gibi vakalarda tanı testlerinin yapılması gerektiği belirtildi.

Dang Humması Nedir ve Nasıl Yayılır?

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen bir virüs hastalığıdır. İnsanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşan bu hastalık, genellikle hafif ateşe sebep olurken bazı vakalarda ölüme yol açabilmektedir. Bilim insanları, yağış dönemlerinde (mart, haziran, eylül, aralık) sivrisinek popülasyonunda artış yaşandığını belirtiyor. Hastalığa sebep olan sivrisinek türü, su birikintilerinde larva oluşturduğundan özellikle çöplerin bulunduğu alanların düzenli olarak ilaçlanması gerekmektedir.

Özellikle sıcak ve yağmurlu hava koşullarının sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına neden olduğu belirtiliyor. Bu sebeple, hastalığın bulunduğu bölgelerde yaşayan veya ziyaret edenlerin sivrisinek ısırmasını önleyici tedbirlere dikkat etmesi önem taşımaktadır.

Benzer Haberler
İzmir’in başarılı markası ‘Slimshape’ yeni yıla müjdelerle girdi!
İzmir’in başarılı markası ‘Slimshape’ yeni yıla müjdelerle girdi!
Gençlerde Kalp Krizi Ölümleri İddiaları Yalanlandı
Gençlerde Kalp Krizi Ölümleri İddiaları Yalanlandı
Bakanlık Açıkladı: Gençlerde Kalp Krizi Ölümlerinde Artış Yok
Bakanlık Açıkladı: Gençlerde Kalp Krizi Ölümlerinde Artış Yok
Bakanlık Açıkladı: Gençlerde Kalp Krizi İddiaları Yalan
Bakanlık Açıkladı: Gençlerde Kalp Krizi İddiaları Yalan
Der Spiegel Haberi Hakkında Sağlık Bakanlığının Açıklamaları
Der Spiegel Haberi Hakkında Sağlık Bakanlığının Açıklamaları
Der Spiegel’in Yayımladığı Haberdeki İddialara Sağlık Bakanlığı’ndan Yanıt Geldi
Der Spiegel’in Yayımladığı Haberdeki İddialara Sağlık Bakanlığı’ndan Yanıt Geldi
Haberin Doğru Adresi
Haberci Gündemi

Reklam & İşbiliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları HABERCİ GÜNDEMİ 'nde saklıdır.