İtalyan Futbolunda Olağanüstü Olay: Bir Günde 2 Teknik Direktör Kovuldu

Piacenza adlı Serie D ekibi, son derece nadir rastlanan bir olayla gündeme geldi. Kulüp, bir günde iki teknik direktörü birden kovdu.
İlk Kovulanlar: Alessio Sestu ve Carmine Parlato
Piacenza, Sportif Direktör Alessio Sestu ve teknik direktör Carmine Parlato’nun görevine son verdiğini duyurdu. Bu karar, futbol camiasında şaşkınlık yarattı ve taraftarlardan yoğun tepki aldı.
Yeni Teknik Direktör: Simone Bentivoglio
Aynı gün içerisinde Piacenza, yeni teknik direktör olarak Simone Bentivoglio’yu göreve getirdi. Ancak, Bentivoglio’nun geçmişte 2011 yılında şike skandalına karışan bir isim olması nedeniyle bu tercih de tartışmalara neden oldu.
Üçüncü Teknik Direktör: Stefano Rossini
Piacenza’da ise olağanüstü gün devam etti. Yeni teknik direktörleri Simone Bentivoglio’ya verilen görev, aynı gün sonlandırılarak takımın başına Stefano Rossini getirildi. Bu durum, Serie D’de 12 maç sonunda 14 puanla 11. sırada yer alan Piacenza için sıradışı bir gelişme olarak kayda geçti.
Bu hızlı teknik direktör değişiklikleri, İtalyan futbolunda nadir görülen bir durum olup, Piacenza’nın bu alışılmadık kararları futbol dünyasında uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.