Fransız istihbarat kaynakları, Rusya’dan gelebilecek büyük çaplı saldırıların 2027 sonbaharında gerçekleşebileceğini duyurdu. Hedefte kritik altyapılar var.
Fransız istihbaratı, Rusya’dan gelebilecek büyük ölçekli saldırıların 2027 sonbaharına kadar gerçekleşebileceğini öngörüyor. Fransız kamu yayıncısı France Televisions’ın istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, daha önce 2030 olarak belirlenen bu tarih öne çekildi. Siber saldırılar dahil Rusya kaynaklı eylemlerin Fransa ve Avrupa genelinde arttığı belirtiliyor.
Olası saldırıların hedefinde Fransa’nın elektrik santralleri, telekomünikasyon ağları ve içme suyu tesisleri gibi kritik altyapı unsurları bulunabilir. Uzmanlar, bu tür saldırılara karşı ülkenin tam koruma kapasitesinden yoksun olduğunu değerlendiriyor.
Fransız askeri istihbarat servisinin eski üst düzey yetkililerinden Alain Christienne, France Televisions’a yaptığı açıklamada, olası bir Rus saldırısının insansız hava aracı (İHA) saldırısı şeklinde gerçekleşebileceğini ve ülkenin savunma tesislerini hedef alabileceğini belirtti. Christienne, Fransa’nın bu tür bir saldırıya karşı tam koruma sağlama kapasitesine sahip olmadığını vurguladı.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 18 Eylül’de siyasi parti liderleriyle yaptığı görüşme sonrası, ülkenin halihazırda hibrit saldırıların hedefi olduğunu belirtmişti. Macron, Fransa’nın kritik altyapılarını Rusya’nın İHA ve siber saldırılarından korumak amacıyla bir plan hazırlayacaklarını duyurdu.
Reklam & İşbiliği: [email protected]