Kahramanmaraş Merkezli Depremlerden Etkilenen Üniversiteler Örnek Projelere İmza Atıyor Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen üniversitelerin yürüttüğü çalışmaları ve projeleri açıkladı. Bölgedeki 18 devlet ve vakıf üniversitesi, 2024 yılında 11 bin 734 ulusal ve uluslararası yayın gerçekleştirdi. Bu üniversiteler Türkiye genelindeki ortalama yayın sayısının üzerinde bir performans sergiledi. Üniversitelerin Yayın ve Öğrenci Profili Deprem…
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen üniversitelerin yürüttüğü çalışmaları ve projeleri açıkladı. Bölgedeki 18 devlet ve vakıf üniversitesi, 2024 yılında 11 bin 734 ulusal ve uluslararası yayın gerçekleştirdi. Bu üniversiteler Türkiye genelindeki ortalama yayın sayısının üzerinde bir performans sergiledi.
Deprem bölgesindeki 18 üniversitenin ortalama yayın sayısı 651 olarak gerçekleşti. Bu üniversitelerde toplam 402 bin 121 öğrenci öğrenim görürken, 16 bin 200 öğretim elemanı görev yapıyor. 18 üniversitede ise toplam 18 bin 263 uluslararası öğrenci bulunuyor.
– İnönü Üniversitesi’nin “Robot Destekli Çerçevesiz Stereotaktik Beyin Biyopsi Sistemi” buluşu patente sahip oldu.
– Çukurova Üniversitesi, yapay zeka alanında “Seri Çekim Görüntülerinin Görüntü İyileştirmesinde ve Restorasyonunda Difüzyon Olasılıksal Modellerin Kullanımı” projesiyle dikkat çekiyor.
– Dicle Üniversitesi, sağlık alanında “Manyetik Nanoparçacıklara Tutturulmuş Ajanlarla Tüberkülozun Hızlı ve Kolay Tanısı” çalışmasının patentine sahip.
– Gaziantep Üniversitesi, geliştirdiği “Süper Tarhana” ile patent alan üniversiteler arasında yer alıyor.
Bu başarılı projeler, üniversitelerin bilimsel, teknolojik ve sosyal sorumluluk odaklı çalışmalarının önemli bir göstergesi olarak öne çıkıyor. Deprem bölgesindeki üniversiteler, akademik başarıları ve projeleriyle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
Reklam & İşbiliği: [email protected]